OM OSS HØYDETRENING PRESSEMELDINGER For medlemmer

Pressemeldinger

Hjemme fra suksesstur

Skrevet: 20.06.2016

Oppdal Mannskor vel hjemme etter nok en suksess i Kroatia.

Som forventet ble også denne internasjonale turneen en suksess for Oppdal Mannskor.

11-18 juni 2016 besøkte vi Makarska i Kroatia for andre gang. Forventningene var store, ikke minst fra våre kroatiske venner i Klapa Garbin.

Vi startet forsiktig mandag kveld, som publikum til Klapa Garbins konsert. Stor var undringen fra lokalt kor og publikum da vi ble bedt om å delta på ett av innslagene deres, den lokale popsangen Ne diraj moju ljubav, og Oppdal Mannskor viste at både tekst og tone var helt etter Kroatisk standard.

Tirsdag var vår store dag med konsert på torget i Makarska. Det har i lang tid vært kjent at Oppdal Mannskor har vært en del av den offisielle kulturplanen for kommunen. Takk til Klapa Garbin for deres støtte!!

Beundringen fra våre lokale venner var så stor, at de umiddelbart etter konserten ytret ønske om å besøke oss i Oppdal, for om mulig å finne nøkkelen til vår suksess. Vi startet derfor omgående planleggingen, og håpet er at Klapa Garbin og Oppdal Mannskor kan avholde en felles konsert i Oppdal før jul i 2016.

MERK! Makarska Kommune støttet oss med: Scene, lydanlegg, lysanlegge, 2 mann for å holde orden på dette, nesten 100 publikumsstoler (som var alt for lite), presseomtale og plakater. I tillegg til dette, tilbørlig bespisning med tilbehør etter konserten, med sang og samvær med Klapa Garbin inn i de lyse timer. Alt dette uten kostnad for deltagerne.

På grunn av kommunens entusiasme og iherdige markedføring, fant en rekke nordmenn, og spesielt Oppdalinger, veien til konserten.

Heldigvis tok trappene ved kirken og restaranter rundt torget av for de horder av besøkende som ville overvære konserten.

Det må også nevnes at ved oppvarming og stemmeøvelser dukket det opp kroatiske hoder både her og der, for om mulig å ta del i mannskorets tydelige retning mot suksess. Flere ganger fikk vi melding fra lokale musikere om at det ikke var hørbar forskjell på tekstuttale mellom mannskorets sangere og den lokale befolkning.

Ny konsert torsdag, der travle lokale ansatte la ned sitt arbeide der de med undring ville forevige den helt spesielle opplevelsen det var for dem å høre mannskorets tolkninger av lokale sanger.

 Oppdal Mannskor er stolt av å bidra til Makarskas videre kulturelle utvikling.

Tilbake